Hitvallásunk

A Levendula Mozgásterápia egy olyan fizioterápiás rendelő ahol elsőként szem előtt tartjuk, hogy a hozzánk érkező vendégeket végigkísérjük a gyógyulás útján.
Nálunk dolgozó minden kolléga magas szakmai színvonalon nyújt komplex terápiát, és tökéletesen összhangban együtt dolgozva igyekszünk a pácienseinknek teljes gyógyulást biztosítani. A mozgásterápia során a lépcsőzetes  javulás mellett cél a fájdalommentesség minél hamarabb elérése és a hétköznapokba beépülő rendszeres testmozgás ,és ezáltal a jó kondíció, vitalitás elérése.
Kezeléseink 100%-ban egyénre szabottak, fascia szemléletűek, ahol a manuálterápiát ötvözzük visceralis és craniosacralis terápia idegrendszeri lazító fogásaival is.
Bízunk benne, hogy az egyedi koncepciónk sikeressége megmutatkozik a professzionális szakmai hozzáértésen túl a szolgáltatói szemléletünkben is.

Mi segítünk megtenni az első lépést és végigkísérjük a gyógyulás útján!

Miben segíthetünk?

Hogyan működünk?

Ismerje meg kezelési koncepciónkat.

Komplex, teljes testet érintő, állapotfelmérés
 • Beteg panaszainak a felvétele, összevetve az orvosi eredményekkel, és a hozott képalkotó eljárásokkal
 • Teljes beteg vizsgálat:
  • testtartáselemzés: aktív, passzív mozgásvizsgálat
  • ízületi mozgásterjedelem vizsgálata
  • izomerővizsgálat
 • A felmérés során meghatározunk egy kezelési tervet, terápiás terv alapján elkezdjük a kezelést
 • Manuális technikák alkalmazása(fascia kezelések, különböző lágyrésztechnikák, triggerpont terápia, nyújtások, lazítások, facilitálások, mobilizálás). Szükség esetén kiegészítjük craniosacrális , viscerális, vagy egyéb terápiával
 • Célzott gyakorlatok összeállítása
 • Szükség esetén kiegészítő eszközös terápiával támogatjuk a kezelést (Kineziotape, SMR henger, elektroterápia)
Kontrollfelmérés, mozgásterápia
 • Ha nem igényli, vagy nem megoldható a heti egyszeri találkozás, akkor az összeállított mozgásprogramot otthonában is elvégezheti a pácines, néhány egyszerű eszközt (labda, tornaszalag) be kell majd szereznie.
 • Két-három hetente a kontroll vizsgálaton állapotellenőrzés, manuálterápiás kezelés történik. Átbeszéljük, hogy hogyan alakult az állapota, és ezt alapul véve módosítjuk, kiegészítjük a meglévő feladatsort.
Egyéni heti rendszerességű mozgásprogram
 • Az összeállított mozgásprogramot végezheti nálunk is heti egy-két alkalommal, alkalmanként körülbelül 50 perces. Igény szerint a gyakorlatok kivitelezése történhet felügyelet mellett, ilyenkor a feladatok végzését folyamatosan követjük, ellenőrizzük, így a páciens visszacsatolást kap, amely során biztosan és helyesen tudja végezni a gyakorlatokat. Nagy előnye, hogy folyamatosan tudunk reagálni, változtatni az aktuális tüneteknek megfelelően.
 • A rendszeres mozgásprogram közé is érdemes 2-3 hetente egy ellenőrző manuálterápiás kezelést beiktatni.

Kezelések

Intimtorna, gátizomtorna

Categories: Torna, edzés

Stúdiónkban tanított intim torna a Kegel gyakorlatokra, a nemzetközi és hazai szakirodalomra, klinikumra, valamint a Sasvári-féle (Szerzői jogvédett) újfelfogású, funkcionális intimtorna módszerre épül. A módszert alkalmazva a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Urológiai Osztályán végzett perineometriás, objektív vizsgálati eredményei alapján a medencefenéki izomzat megerősödése, laikus megnevezéssel “a hüvelyi szorító erő” mintegy háromszorosára nő, azaz 285% -os fejlődést ér el 10 hét alatt. Az állóképesség, az izomzat megtartó képessége mintegy ötszörösére nő, azaz 485%-os fejlődést ér el a 10. hétre! A stressz inkontinencia tünetei pedig – középsúlyos esetekben is – az érintettek 97%-nál teljesen megszűnnek a 10. hétre! A tudományos vizsgálat a Magyar Kontinencia Társaság I. Kongresszusán, Keszthelyen, 2005. november 24-26-án került bemutatásra.
(forrás: kornotorna.hu)

Fontos tudnivalók:
Időszakonként, érdeklődéseknek megfelelően indulnak a gátizomtorna tanfolyamaink.
– a 4 x kb. 2 órás találkozások során, segítünk megérteni a szervezetünk működését, alakulását. A nemi szervek anatómiája, élettana mellett az inkontinencia megismertetése történik. Gyakorlatok során megtanuljuk megérezni a gátizom működését, és az egymásra épülő gyakorlatok segítenek megerősíteni a medencefenék izmot, mindezt hozzáadaptáljuk az egész testünk működéséhez.
– a tanfolyam során teljes testtartás analízist végzünk és holisztikusan építjük be a gátizom működését az egész emberi test működésébe.

Kinek javasolt?
– akiknek gyenge az izom- és kötőszöveti rendszere,
– kismamáknak szülés előtt és után,
– változó korban lévőknek,
– állandó ülőmunkát, vagy nehéz fizikai munkát végzőknek,
– krónikus köhögéssel küszködőknek,
– nagyon intenzív testedzést végzőknek,
– túlzottan elhízottaknak,
– alhasi műtéten átesetteknek,
– gyenge végbél záróizommal rendelkezőknek.

Legfőbb eredményei, jótékony hatásai
– megelőzi és megszünteti az akaratlan vizelet- és székletvesztést,
– megelőzi a méh, húgyhólyag, végbél süllyedését, illetve segít azok megszüntetésében,
– megelőzi az aranyeres bántalmakat ill. segít kezelésükben,
– segít a menstruációs fájdalmak oldásában,
– segíti a szülés és alhasi műtétek utáni regenerálódást,
– jelentősen javítja a szexuális élet minőségét, fokozza az orgazmuskészséget

 

Kismamatorna

Categories: Torna, edzés

A kismamatornának a gerinctorna az alapja, így segít megelőzni, illetve leküzdeni a terhesség során oly gyakran előforduló gerinc, derék, hát és nyaki fájdalmakat. A torna segít felkészülni a szülésre.

Segít abban, hogy szülés után az újdonsült anyukák hamarabb visszanyerjék alakjukat, kondíciójukat, lelki egyensúlyukat.

Fontos tudnivalók:
1. A kismamatorna órákat a terhesség 12. hetétől javasolt elkezdeni és a terhesség végéig lehet folytatni. 2. Leghatékonyabb akkor, ha az anyukák hetente legalább három alkalommal részt vesznek rajta.
3. Fontos, hogy a 40. hétre megfelelő kondíciót szerezzen a kismama, ezáltal fizikailag-lelkileg jól bírja a nagy igénybevételt, majd a kisbabájának a világra jövetelét csodálatos élményként tudja megélni.
4. A terhes torna 60 perces. Ebből 45 perc aktív torna, majd 15 perc szülésfelkészítés történik. Ez tartalmazza az intimtorna elsajátítását, 3 légzéstípus megtanulását, vajúdó testhelyzetek begyakorlását.
5. Relaxációval végződnek a tornák: az akaratlagos ellazítás elsajátításával csökken a szorongás, és az egész napi munka után segíti az anyukákat ráhangolódni a bennük növekvő kis pocaklakóra.
6. Az órákon szoptatási tanácsadás és az aktuális problémák megbeszélése is történik.
7. A tornát előzetes bejelentkezés után az orvos engedélyével lehet elkezdeni.

 

MummyTummy tréning szülés utáni rehabilitációval

Categories: Torna, edzés

Szülés utáni rehabilitáció

Szülés utáni komplex regenerációs program. Sosem késő elkezdeni, de szülés után már szinte azonnal elkezdhető!
A programsorozat nem csak elsősorban a szétnyílt hasizom problémájával foglalkozik, komplex megoldást nyújt a gerinc stabilitásáért felelős hasfali és deréktáji izomfűző működésének helyreállítására:
– a medencefenéki izmok érintettségének megoldása,
– tartásjavítás,
– a mindennapi tevékenységek végzéséhez szükséges helyes tartásban végzett mozgások beállítása, megtanítása, sportba való hatékony visszatérés segítése.

Mikor javasolt:
– Szétvált hasizom (rectus diastasis) esetén
– Gátizom problémák
– Gerinc instabilitás
– Testtartás problémák

Felépítése:
A tréning 6 alkalmat tartalmaz.
1-2-3. alkalom egyéni kezelés, ami tartalmazza:
1. alkalom:
– komplex manuálterápiás kivizsgálás, kezelés(szülés utáni medenceproblémák felmérése)
– gátizom, hasizmok vizsgálata, légzésterápia
– a tréning első lépcsőjének betanítása

2. alkalom:manuálterápiás kontroll- a tréning 1. lépcsőjének ellenőrzése
3. alkalom: tréning 2, 3 lépcsője (core stabilizáció, funkcionális mozgásminták fel ,- és újraépítése
4-5-6. alkalommal csoportos formában (maximum 4-5 fő) folytatódik a tréning 2-3. lépcsőjének a felépítése
A tréning program során van lehetőség funkcionális edzésprogram folytatására gyógytornász felügyelettel, bár a cél mindenkit visszaintegrálni a megszokott sportjába.

 

Szegmentációs stabilizációs tréning

Categories: Torna, edzés

Kisízületek lokális kezelése

A szegmentális stabilizációs tréning alkalmazása során a csigolyáknak a közvetlen közelében lévő struktúrák (elsősorban a mély tartó izomzat) felépítése, illetve átalakítása, erősítése történik.

A krónikus derékfájdalmak hátterében 20-30%-ban a lumbális instabilitás áll, melynek oka lehet spondylolysis, sponldylolisthesis, discus degeneráció, discectomia, traumák.
Megfelelő kezeléssel a lokális mély izmok terhelhetősége visszaállítható, a szegmentális izomkontroll visszaépíthető, a páciens az érintett gerincszakaszát fájdalommentes helyzetben tudja tartani.

 

Személyi edzés – rehabilitációs tréning

Categories: Torna, edzés

Egy óra, ahol csak és kizárólag a páciens igényeivel foglalkozunk. Az ő igényeinek és céljainak megfelelően állítjuk össze az edzést, teljesen személyre szabottan, legyen szó alakformálásról, fogyásról, erősítésről, tartásjavításról vagy élsportból adódó problémákról.

Az órákon kiemelt szerepet kap a preventív szemlélet: a sérülések, ízületi, izom és gerinc panaszok megelőzése, de gyógytornász kollégákkal együttműködve bátran fordulhat hozzánk a rehabilitáció egyes fázisaiban is.
Az első óra mindig a testtartás elemzésről és állapotfelmérésről szól, ezt követően a fokozatosság elvét követve holisztikusan alakítjuk át, formálva a testet. Kortól és nemtől függetlenül várjuk szeretettel, akár kismamaként is!

 

Műtét előtti és utáni rehabilitáció

Categories: Terápiák, Torna, edzés

A műtét előtti rehabilitáció során megpróbáljuk elérni azt az izomerőt, és azt a
mozgásterjedelmet az adott ízületben, amely elengedhetetlen a sikeres műtéthez.
Megtanítjuk páciensünknek mindazt, amivel megkönnyíthető a műtét utáni első
pár hét. Például a helyes mankó használatot, az első gyakorlatokat.
Megbeszéljük, hogy milyen eszközöket szerezzen be, amelyek fontosak lehetnek a
rehabilitáció első szakaszában.

 

Csapatunk

Intimtorna, gátizomtorna

Categories: Torna, edzés

Stúdiónkban tanított intim torna a Kegel gyakorlatokra, a nemzetközi és hazai szakirodalomra, klinikumra, valamint a Sasvári-féle (Szerzői jogvédett) újfelfogású, funkcionális intimtorna módszerre épül. A módszert alkalmazva a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Urológiai Osztályán végzett perineometriás, objektív vizsgálati eredményei alapján a medencefenéki izomzat megerősödése, laikus megnevezéssel “a hüvelyi szorító erő” mintegy háromszorosára nő, azaz 285% -os fejlődést ér el 10 hét alatt. Az állóképesség, az izomzat megtartó képessége mintegy ötszörösére nő, azaz 485%-os fejlődést ér el a 10. hétre! A stressz inkontinencia tünetei pedig – középsúlyos esetekben is – az érintettek 97%-nál teljesen megszűnnek a 10. hétre! A tudományos vizsgálat a Magyar Kontinencia Társaság I. Kongresszusán, Keszthelyen, 2005. november 24-26-án került bemutatásra.
(forrás: kornotorna.hu)

Fontos tudnivalók:
Időszakonként, érdeklődéseknek megfelelően indulnak a gátizomtorna tanfolyamaink.
– a 4 x kb. 2 órás találkozások során, segítünk megérteni a szervezetünk működését, alakulását. A nemi szervek anatómiája, élettana mellett az inkontinencia megismertetése történik. Gyakorlatok során megtanuljuk megérezni a gátizom működését, és az egymásra épülő gyakorlatok segítenek megerősíteni a medencefenék izmot, mindezt hozzáadaptáljuk az egész testünk működéséhez.
– a tanfolyam során teljes testtartás analízist végzünk és holisztikusan építjük be a gátizom működését az egész emberi test működésébe.

Kinek javasolt?
– akiknek gyenge az izom- és kötőszöveti rendszere,
– kismamáknak szülés előtt és után,
– változó korban lévőknek,
– állandó ülőmunkát, vagy nehéz fizikai munkát végzőknek,
– krónikus köhögéssel küszködőknek,
– nagyon intenzív testedzést végzőknek,
– túlzottan elhízottaknak,
– alhasi műtéten átesetteknek,
– gyenge végbél záróizommal rendelkezőknek.

Legfőbb eredményei, jótékony hatásai
– megelőzi és megszünteti az akaratlan vizelet- és székletvesztést,
– megelőzi a méh, húgyhólyag, végbél süllyedését, illetve segít azok megszüntetésében,
– megelőzi az aranyeres bántalmakat ill. segít kezelésükben,
– segít a menstruációs fájdalmak oldásában,
– segíti a szülés és alhasi műtétek utáni regenerálódást,
– jelentősen javítja a szexuális élet minőségét, fokozza az orgazmuskészséget

 

Intimtorna, gátizomtorna

Kismamatorna

Categories: Torna, edzés

A kismamatornának a gerinctorna az alapja, így segít megelőzni, illetve leküzdeni a terhesség során oly gyakran előforduló gerinc, derék, hát és nyaki fájdalmakat. A torna segít felkészülni a szülésre.

Segít abban, hogy szülés után az újdonsült anyukák hamarabb visszanyerjék alakjukat, kondíciójukat, lelki egyensúlyukat.

Fontos tudnivalók:
1. A kismamatorna órákat a terhesség 12. hetétől javasolt elkezdeni és a terhesség végéig lehet folytatni. 2. Leghatékonyabb akkor, ha az anyukák hetente legalább három alkalommal részt vesznek rajta.
3. Fontos, hogy a 40. hétre megfelelő kondíciót szerezzen a kismama, ezáltal fizikailag-lelkileg jól bírja a nagy igénybevételt, majd a kisbabájának a világra jövetelét csodálatos élményként tudja megélni.
4. A terhes torna 60 perces. Ebből 45 perc aktív torna, majd 15 perc szülésfelkészítés történik. Ez tartalmazza az intimtorna elsajátítását, 3 légzéstípus megtanulását, vajúdó testhelyzetek begyakorlását.
5. Relaxációval végződnek a tornák: az akaratlagos ellazítás elsajátításával csökken a szorongás, és az egész napi munka után segíti az anyukákat ráhangolódni a bennük növekvő kis pocaklakóra.
6. Az órákon szoptatási tanácsadás és az aktuális problémák megbeszélése is történik.
7. A tornát előzetes bejelentkezés után az orvos engedélyével lehet elkezdeni.

 

Kismamatorna

MummyTummy tréning szülés utáni rehabilitációval

Categories: Torna, edzés

Szülés utáni rehabilitáció

Szülés utáni komplex regenerációs program. Sosem késő elkezdeni, de szülés után már szinte azonnal elkezdhető!
A programsorozat nem csak elsősorban a szétnyílt hasizom problémájával foglalkozik, komplex megoldást nyújt a gerinc stabilitásáért felelős hasfali és deréktáji izomfűző működésének helyreállítására:
– a medencefenéki izmok érintettségének megoldása,
– tartásjavítás,
– a mindennapi tevékenységek végzéséhez szükséges helyes tartásban végzett mozgások beállítása, megtanítása, sportba való hatékony visszatérés segítése.

Mikor javasolt:
– Szétvált hasizom (rectus diastasis) esetén
– Gátizom problémák
– Gerinc instabilitás
– Testtartás problémák

Felépítése:
A tréning 6 alkalmat tartalmaz.
1-2-3. alkalom egyéni kezelés, ami tartalmazza:
1. alkalom:
– komplex manuálterápiás kivizsgálás, kezelés(szülés utáni medenceproblémák felmérése)
– gátizom, hasizmok vizsgálata, légzésterápia
– a tréning első lépcsőjének betanítása

2. alkalom:manuálterápiás kontroll- a tréning 1. lépcsőjének ellenőrzése
3. alkalom: tréning 2, 3 lépcsője (core stabilizáció, funkcionális mozgásminták fel ,- és újraépítése
4-5-6. alkalommal csoportos formában (maximum 4-5 fő) folytatódik a tréning 2-3. lépcsőjének a felépítése
A tréning program során van lehetőség funkcionális edzésprogram folytatására gyógytornász felügyelettel, bár a cél mindenkit visszaintegrálni a megszokott sportjába.

 

MummyTummy tréning szülés utáni rehabilitációval

Szegmentációs stabilizációs tréning

Categories: Torna, edzés

Kisízületek lokális kezelése

A szegmentális stabilizációs tréning alkalmazása során a csigolyáknak a közvetlen közelében lévő struktúrák (elsősorban a mély tartó izomzat) felépítése, illetve átalakítása, erősítése történik.

A krónikus derékfájdalmak hátterében 20-30%-ban a lumbális instabilitás áll, melynek oka lehet spondylolysis, sponldylolisthesis, discus degeneráció, discectomia, traumák.
Megfelelő kezeléssel a lokális mély izmok terhelhetősége visszaállítható, a szegmentális izomkontroll visszaépíthető, a páciens az érintett gerincszakaszát fájdalommentes helyzetben tudja tartani.

 

Szegmentációs stabilizációs tréning

Személyi edzés – rehabilitációs tréning

Categories: Torna, edzés

Egy óra, ahol csak és kizárólag a páciens igényeivel foglalkozunk. Az ő igényeinek és céljainak megfelelően állítjuk össze az edzést, teljesen személyre szabottan, legyen szó alakformálásról, fogyásról, erősítésről, tartásjavításról vagy élsportból adódó problémákról.

Az órákon kiemelt szerepet kap a preventív szemlélet: a sérülések, ízületi, izom és gerinc panaszok megelőzése, de gyógytornász kollégákkal együttműködve bátran fordulhat hozzánk a rehabilitáció egyes fázisaiban is.
Az első óra mindig a testtartás elemzésről és állapotfelmérésről szól, ezt követően a fokozatosság elvét követve holisztikusan alakítjuk át, formálva a testet. Kortól és nemtől függetlenül várjuk szeretettel, akár kismamaként is!

 

Személyi edzés – rehabilitációs tréning

Műtét előtti és utáni rehabilitáció

Categories: Terápiák, Torna, edzés

A műtét előtti rehabilitáció során megpróbáljuk elérni azt az izomerőt, és azt a
mozgásterjedelmet az adott ízületben, amely elengedhetetlen a sikeres műtéthez.
Megtanítjuk páciensünknek mindazt, amivel megkönnyíthető a műtét utáni első
pár hét. Például a helyes mankó használatot, az első gyakorlatokat.
Megbeszéljük, hogy milyen eszközöket szerezzen be, amelyek fontosak lehetnek a
rehabilitáció első szakaszában.

 

Műtét előtti és utáni rehabilitáció

Árak

BÉRLETTEL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK: A bérletek nem átruházhatók! Kérem figyeljék a bérletek lejárati idejét! Az órák és a kezelések lemondását időben, minimum 24 órával előtte jelezzék, ellenkező esetben a foglalkozás díja a következő alkalommal felszámolásra kerül.

Zsuzsa kivizsgálás 15.000 Ft
Zsuzsa kontroll 12.000 Ft
Anna, Csaba, Noémi kivizsgálás 12.000 Ft
Anna, Csaba, Noémi kontroll 10.000 Ft
Gyerek gyógytorna 8.000 Ft
Masszázs 1 óra 8.500 Ft
Masszázs fél óra 5.000 Ft
Fitmummy program manuálterápiával kiegészítve – 1. alkalom 15.000 Ft
Fitmummy program – további alkalmak 12.000 Ft
Egyéni személyi edzés 6.000 Ft
Páros edzés 8.000 Ft
Gyerek egyéni edzése 5.000 Ft
Papás szülésfelkészítő, egyéni/csoportos 10.000 Ft / 5.000 Ft
Intim torna tanfolyam 4 alkalom
Sürgős ellátás 24 órán belül 20.000 Ft
Viofor, mágnesterápia 12’ 1.500 Ft
Tape ragasztás 2.000 Ft + anyag
Zsuzsa kontroll 57.000 Ft
Anna, Csaba, Noémi kontroll 47.500 Ft
Gyerek gyógytorna 38.000 Ft
Masszázs 1 óra 40.375 Ft
Masszázs fél óra 23.750 Ft
Egyéni személyi edzés 28.500 Ft
Páros edzés 38.000 Ft
Gyerek egyéni edzése 23.750 Ft
Zsuzsa kontroll 108.000 Ft
Anna, Csaba, Noémi kontroll 90.000 Ft
Gyerek gyógytorna 72.000 Ft
Masszázs 1 óra 76.500 Ft
Masszázs fél óra 45.000 Ft
Egyéni személyi edzés 54.000 Ft
Páros edzés 72.000 Ft
Gyerek egyéni edzése 45.000 Ft
Viofor, mágnesterápia 12’ 13.500 Ft
Intim torna tanfolyam 4 alkalom 20.000 Ft
Kezelés 1 alkalom 5% | 5 alkalmas bérlet 10% | 10 alkalmas bérlet Tanfolyam
Zsuzsa kivizsgálás 15.000 Ft
Zsuzsa kontroll 12.000 Ft 57.000 Ft 108.000 Ft
Anna, Csaba, Noémi kivizsgálás 12.000 Ft
Anna, Csaba, Noémi kontroll 10.000 Ft 47.500 Ft 90.000 Ft
Gyerek gyógytorna 8.000 Ft 38.000 Ft 72.000 Ft
Masszázs 1 óra 8.500 Ft 40.375 Ft 76.500 Ft
Masszázs fél óra 5.000 Ft 23.750 Ft 45.000 Ft
Fitmummy program
manuálterápiával kiegészítve
15.000 Ft
Fitmummy program – további alkalmak 12.000 Ft
Egyéni személyi edzés 6.000 Ft 28.500 Ft 54.000 Ft
Páros edzés 8.000 Ft 38.000 Ft 72.000 Ft
Gyerek egyéni edzése 5.000 Ft 23.750 Ft 45.000 Ft
Papás szülésfelkészítő, egyéni/csoportos 10.000 Ft / 5.000 Ft
Intim torna tanfolyam 4 alkalom 20.000 Ft (4 alkalom)
Sürgős ellátás 24 órán belül 20.000 Ft
Viofor, mágnesterápia 12’ 1.500 Ft 13.500 Ft
Tape ragasztás 2.000 Ft + anyag

Kapcsolat

Online időpont foglalás